Dag mooi mens, ik stel mezelf graag aan je voor.

Mijn naam is Els Kröner.
Geboren in het mooie Amsterdam en vanaf mijn tienertijd, getogen in Baarn. Sinds enkele jaren woon ik samen met mijn man en onze 2 lieve katten in het heerlijk waterrijke Lemmer in Friesland. Nog steeds dichtbij de randstad, maar dagelijks ook genieten van rust en ruimte, heerlijk!
Rond mijn 50ste vond ik het na ruim 30 jaar full time werken in loondienst, de hoogste tijd worden om de sprong te wagen om mijn passie te gaan volgen en voor mezelf te beginnen.
Super spannend, maar gelukkig met de juiste business coaches en andere inspirerende mensen om mij heen, intense trainingen en doorzetten, een juiste keuze!

Mijn inspiratie en opleidingen
Natuurlijk heb ook ik de nodige levenservaring opgedaan, of zoals Johan Cruijff het zo treffend noemde “de Universiteit van het leven doorlopen”. En is eigenlijk niks mij meer vreemd.
Mijn opleidingen zijn o.a. intuïtief trainer/coach en oplossingsgerichte therapeut.
Verder heb ik mij gespecialiseerd in Jongerencoaching, Coaching na kanker en Systeemcoaching waarvan het genogram vaak een fijn startpunt is van veel van mijn coachtrajecten.

Welke methodes werk ik nog meer.
Graag werk ik met diverse bewezen methodes zoals die van o.a. Willem Gaudemans, Brandon Bays en Byron Katie.
Methodes die je helpen te delen wat eindelijk gehoord mag worden, soms in woorden en soms op creatieve wijze.
Methodes die je helpen waar nodig is te vergeven en los te laten. Waardoor je echt kan helen.
En er zo ruimte ontstaat je innerlijke kracht te hervinden en je leven in een liefdevol vrijer perspectief brengt.

Mijn missie
Elke keer weer vind ik het bijzonder als ik kan en mag helpen. Dat wonden geheeld worden en nieuw perspectief ontstaat.
Dat is mijn missie.
Ja ook ik ken het dat het leven je raakt en soms heel hard, en dat doet zeer. Stelt teleur, maakt je soms boos of heel verdrietig.
Maar daar hoef je niet mee rond te blijven lopen. Jij bent te waardevol. Het mag helen. En ik geloof in jou en je innerlijke eigen kracht!
Jij bent het waard en het is tijd om je kwaliteiten en nieuwe mogelijkheden te leven. Niet mat, maar sprankelend je leven te leven!

Aanvullende werkvormen
Graag werk ik met creatieve werkvormen zoals intuïtief schilderen, mandala’s creëren of vision boards.
Ook maak ik gebruik van meditaties, affirmaties en de mooiste inzichtkaarten voor inspiratie of om tot nieuwe inzichten te komen.

Waar werk ik
Het coachen zelf doe ik via skype of bij mij in de praktijk, soms op het strand of heerlijk tijdens een boswandeling. Of als het zo uitkomt, ook bij je thuis.Traningen en workshops zijn op diverse locaties of online.

En jij?
Wil jij een luisterend oor voor jouw verhaal? verlang jij er ook naar dat jouw innerlijke inspiratiebron weer gaat stromen? Heb jij innerlijk vragen, verdriet of probleem waar je niet uitkomt, het niet weet op te lossen? Blijf er niet mee rond lopen. Zoek hulp. Ook jij bent het waard gelukkig te leven!  Spreek ik jou aan, neem gerust contact met mij op voor een gratis kennismakingsgesprek. En zo zelf te horen, voelen en weten wat ik voor jou kan betekenen.

 
Ik spreek je graag!
Warme groet,
Els

Wat anderen over mij zeggen

“Met Els is het fijn toeven. Met humor en een lach en toch heel serieus en betrokken, weet ze precies de vinger op die plekken te leggen die aandacht nodig hebben. Je voelt je veilig bij haar. Ze geeft je handreikingen waar je mee verder kunt. Ze laat mij op een andere, en voor mij betere manier, naar mezelf kijken. Heel waardevol!”

Francis

Ik vind Els heel echt, eerlijk en authentiek. Hierdoor kan ik ook echt mezelf zijn, leer ik mezelf meer te waarderen. Ik voel me enorm op mijn gemak bij haar juist omdat ik zo mezelf kan zijn.

MP

“Els is een fijne coach, waarbij ik mij gelijk vertrouwd voel. Dat vertrouwen is prettig zodat ik ook mijn verhaal durf te doen. Ze luistert er zonder oordeel naar en geeft fijne tips en feedback waar ik mee aan de slag kan. Ze laat mij net op die andere manier nadenken zodat ik mezelf inzichten geef. Tussendoor wat humor wat het wat luchtiger houdt. Voor mij heel fijn. Heel prettig en een aanrader voor iedereen!”

Rebecca

 

“Ik heb Els leren kennen als een persoon die luistert & niet oordeelt, maar je probleem met vertrouwen d.m.v. vragen en interactie  inventariseert en je van mens tot mens benadert en coaching geeft.

Waardoor je je zelf weer leert waarderen en leert kijken hoe waardevol je bent als mens.”

RL

“Ik heb Els leren kennen als een zeer warme persoonlijkheid. Een positieve doorzetter. Oprecht geïnteresseerd in de mensen om haar heen.

Ik ben ervan overtuigd dat zij voor vrouwen die genezen zijn van kanker een enorme steun is om weer zelfvertrouwen, kracht en nieuw perspectief te vinden om een waardevol leven te leiden.“

Nicolette Heinsbroek

“Als ik met jou in gesprek ben ervaar ik altijd intense aandacht voor mijn verhaal. Je toont je betrokkenheid en geeft me het gevoel dat ik de moeite waard ben en er toe doe. Je biedt fijne handvatten die bij mijn gevoelens aansluiten en je weet de gevoelens die ik niet onder woorden weet te brengen goed te vertolken. Je hoort dus de woorden die niet gezegd worden.”

 

 

Jacqueline

Ik wil graag contact met jou

Wie ik nog meer ben, waar ik van houd

Els Reizen ontdekken ontmoeten nieuwe inzichten leren

Reizen vind ik heerlijk

Heerlijk vind ik het om nieuwe landen met mooie plekjes te ontdekken en mensen uit andere culturen ontmoeten.

Zowel Nederland, alsook Europa vind ik prachtig. Italië is tot nu toe hier mijn favoriete land, maar er valt nog steeds zoveel te ontdekken voor mij.

Mijn verste reis ooit was naar Nieuw Zeeland. Dat land heeft mij zo betoverd, met haar overvloed aan kleuren groen en de vele regenbogen. Het Zuidereiland vind ik fenomenaal mooi met zo'n grote verscheidenheid in natuurschoon. Echt een pareltje waar ik graag nog een keer naar terug wil.

Op een heel ander continent heeft Marrakesh heeft mijn hart gestolen, toen ik een deel van mijn trainers opleiding daar deed. Wat een prachtig land en een lieve mensen. Een hele rijke cultuur met heerlijk eten!

Het fijne van reizen vind ik dat je letterlijk en figuurlijk een nieuw perspectief krijgt.

contact met jong en oud

Ik hou van mensen van jong tot oud

Zo vind ik ouderen boeiend om hun verhalen en ervaringen, bijvoorbeeld de belevenissen van mijn ouders en hun herinneringen van vroeger.

Kinderen vind ik heerlijk, hun onbevangenheid en leergierigheid vind ik boeiend en gewoon leuk om te zien. Met kleutertjes ooit een dans voor een kindermusical gemaakt en ingestudeerd, echt om nooit te vergeten zo heerlijk en met plezier dit met ze samen gedaan.

Jongeren en hun onderzoekende geest, maar ook hun kwetsbaarheid raken mij. Ik heb een tijd met jongeren in gespreksgroepen gewerkt en heb het vaak als inspirerend ervaren. Gelukkig kan ik zeggen dat dit wederzijds was.

En dan de vele mooie mensen met een leeftijd daartussenin houd ik van, vanwege de verscheidenheid, de vriendschappen, de samenwerking en de inspiratie. Niet dat ik nooit moeilijkheden tegenkom, geloof me genoeg, soms een hele kluif aan. Maar ik kijk graag naar het positieve in de mens.
Echt contact, is voor mij belangrijk. Samen gezellig eten, heerlijk lachen, elkaar troosten of enkel een oogopslag met een warme blik, ik houd ervan!

Muziek, ziel, klanken, uiten, harmonie

Muziek is een deel van mij

Muziek is bij mij ingebakken. Van jongs af aan hebben wij thuis gemusiceerd. Zelf diverse instrumenten bespeeld, in allerlei koren gezongen en gedirigeerd. Ik kan ook helemaal opgaan in het luisteren naar muziek.
Een van mijn mooiste ervaring was dat ik jaren een professioneel koor en orkest heb begeleid, zo intens dat je dan muziek beleefd, heerlijk!
Zelf op latere leeftijd klassieke zangles gehad, wat mijn passie voor opera heeft aangeboord. Weer een hele nieuwe wereld die voor mij open ging. Wat een passie, wat een topsport. Heerlijk ook om zelf te doen.
Wonderlijk was het om te ervaren dat ik na een schokkende gebeurtenis opeens niet meer kon zingen, alsof er een brok in mijn keel zat. Gelukkig is dat na jaren zich inmiddels aan het herstellen. Kan ik weer wat zingen en plezier beleven aan muziek.
Muziek, de stem van de ziel!

Dieren, liefde, genegenheid, eigenheid

Dieren ben ik gek op

Dieren maken een belangrijk deel uit van mijn leven. Als kind was ik gek op alle honden en wilde ik het liefst dierenarts worden. Dat is er niet van gekomen wel al jong een paar jaar als dierenartsassistent gewerkt in een dierenkliniek, dat was hard werken maar ook echt een geweldige ervaring.

Wij hebben zelf nu 2 katten waar ik zielsveel van houd. Ik vind het heerlijk om een klein stukje met ze te wandelen.  Niet zoals met onze hond vroeger, maar een vast ommetje, gewoon omdat het zo gezellig is. Worden ze zo blij van en ik ook.
Ik ben ook zo'n mens dat praat tegen de dieren die op mijn pad komen. De dieren in de wei, de vogels in de bomen, dieren in het wild, ik geniet ervan om ze te zien en contact te maken. Dat kan echt. Ooit met een leeuw in de dierentuin geprobeerd, het lukte aan zijn reactie te zien. Ik was toen wel blij dat er een hek tussen ons in zat.
Ooit hoop ik de big five te zien, lijkt me echt geweldig!